Realizări incredibile în tehnologie, ale femeilor din întreaga lume.
Dacă nu treceam prin această perioadă dificilă, provocata de pandemia de COVID-19, luna Martie, atât la noi cât și în întreaga lume, este o lună dedicată în special celebrării mamei și femeilor …

Dacă nu treceam prin această perioadă dificilă, provocata de pandemia de COVID-19, luna Martie, atât la noi cât și în întreaga lume, este o lună dedicată în special celebrării mamei și femeilor, luna în care onorăm nenumăratele lor calități și contribuțiile pe care le-au adus în istoria lumii.

“Succesul nu se măsoară în banii câștigați. Este vorba de diferența pe care o faci în viața oamenilor” – Michelle Obama

Noi ne dorim să recunoaștem și să publicăm realizările incredibile făcute de femei în domeniul tehnologiei.

În acest articol am vrea să vă supunem atenției un grup de femei care au au și au avut o puternică influență în lume, dar în special două tinere active din domeniul informaticii: Joy Buolamwini si Carol Reiley.

În calitate de fondator al Ligii Justiției Algoritmice, Joy este o activistă digitală “care luptă împotriva prejudecăților în algoritmi” care pot duce la discriminare rasială și de gen în inteligența artificială, iar în același timp susține aceste probleme sociale în mediul în care crede că va străluci cel mai bine mesajul ei.

Carol este manager și antreprenor, autor și model, deși se referă în mod obișnuit la ea ca fiind specialist în robotică – “salvăm lumea, câte un robot pe rând”.  Cum se integrează munca pe care o face în tehnologie în viața de zi cu zi? Robotica, spune ea, a învățat-o mai multe din tot “ceea ce înseamnă să fi om”.

“Cu cîâ o persoană face mai mult, cu atât se poate face mai mult” – Amelia Earhart

Deasemenea, am dori să profităm în acest articol pentru a ne înclina în fața lui Margaret Hamilton care a strălucit în lumina reflectoarelor acum doi ani. Margaret este creditată cu inventarea termenului “inginerie software” și împreună cu echipa ei a scris codul pentru software-ul de zbor al Apollo 11 care a devenit deosebit de important atunci când a apărut o defecțiune a computerului chiar înainte de aterizarea pe luna!

“Nu există altă varianta decât să fim pionieri” – Margarest Hamilton

Abia așteptăm să vedem ce va crea următoarea generație de fete din știință pentru îmbunătățirea lumii.

Scratch îi învață pe copii de la grădiniță până în liceu, cum sa programeze într-un mod distractiv, creativ și care îi ajută să își dezvolte numeroase abilități în: gândirea critică și analitică, găsirea de soluții, organizare, matematică, oratorie și artă.

Aceste abilități deschid o cale către a descoperi ce este posibil și cine știe, poate într-o zi chiar pentru a pune în practică. Copiii pricepuți la programare au drumul deschis către o gamă largă de joburi ale secolului XXI. Și stăpânind abilitatea de a coda, copiii vor avea cheile unei game largi de slujbe din secolul XXI.

Așadar pe măsură ce sărbătorim triumful femeilor în tehnologie, precum și al tuturor femeilor care fac lucruri extraordinare, venim către dumneavoastră cu o întrebare: Ce vor crea copiii dumneavoastră folosind programarea?


iTech Academy. Made with love in Romania.

Call Now Button