Cum știu dacă programarea este pentru copilul meu?
Ce simplu ar fi dacă după câteva minute de stat la calculator, ne-am da seama dacă programarea poate fi una din pasiunile copiilor noștri, însă e nevoie de mai

Ce simplu ar fi dacă după câteva minute de stat la calculator, ne-am da seama dacă programarea poate fi una din pasiunile copiilor noștri, însă e nevoie de mai multă muncă. Din acest motiv, am făcut o scurtă listă care ne poate ajuta să ne dăm seama dacă programarea este sau nu, pentru copiii noștri.

Copilul își dorește să facă lucruri mărețe!

Este evident că programarea a schimbat lumea, nu mai este nevoie de nicio dovadă în acest sens. Dar trăim într-o lume în continuă transformare, în care inovațiile apar tot timpul. Așa că, în cazul în care copilul dumneavoastră dorește să facă lucruri mărețe, programarea îi poate oferi această oportunitate. În orice moment, copilul poate deveni un nou Mark Zuckerberg, Bill Gates sau Elon Musk, așa că de ce să nu-i oferiți de mic, o unealtă atât de valoroasă cum e programarea?

Copilului ii place să se joace cu LEGO, jocuri video sau cu aplicații pe telefon?

Aceasta este o condiție de bază înainte să se apuce de programare. Toți copiii adoră jocurile și Play Station-ul lor, dar dacă copilul nu își dorește să construiască, să creeze și nu este încântat de finalitatea jocului, probabil nu va avea nici răbdarea necesară să creeze un cod.

Sună amuzant să gândești ca un computer sau să vorbești limba unui computer?

Oare cum a ajuns acest articol la dumnevoastră? A fost nevoie de un limbaj prin care să îl transmit computerului meu, a fost urcat pe acest site și prin intermediul internetului a fost transmis mai departe. Asta înseamnă programarea, să “vorbești”” cu un computer și să gândești ca el.

Copilului vostru ii plac roboții, realitatea virtuală sau inteligența artificială

Dacă acestea sunt lucruri care îi atrag pe copii dumneavoastră atunci programarea ar putea să le ofere o cu totul altă perspectivă. Ei ar putea să învețe cum să transforme fantezia în realitate: ar putea să creeze jocuri, monstruleții din imaginația lor, sau chiar programe prin care să își bată părinții la table.

Skill-uri pentru un job de viitor

Se spune că în viitor, 65% dintre cei care muncesc vor avea joburi care acum nu există. Viitorul este greu de prevăzut, dar la acest moment este evident că tehnologia și inovația vor juca un rol primordial în crearea de locuri de muncă. Prin urmare, dacă vă doriți să îi oferiți copilului vostru posibilitatea să își deschidă perspectivele și să dezvolte abilități de mic, programarea este o opțiune foarte bună.

Dacă după ce ați parcurs aceste idei, vi se pare că programarea este o alternativă pentru copilul dumneavoastră, vă așteptăm cu drag la cursurile noastre pentru a vă bucura de numeroasele resurse pe care le punem la dispoziție și pentru a-i oferi șansa de a face parte dintr-un mediu distractiv, cu o mulțime de oportunități de viitor.

 

iTech Academy. Made with love in Romania.

Call Now Button