Generația Alfa: dezvoltarea abilităților STEM prin programarea roboților
Generația Alfa este generația cea mai infuzată cu tehnologie până în prezent și care își poate dezvolta abilitățile STEM prin programarea roboților cum sunt cei pe care vi-i recomandăm

Generația Alfa: dezvoltarea abilităților STEM prin programarea roboților

Generația Alfa este generația cea mai infuzată cu tehnologie până în prezent și care își poate dezvolta abilitățile STEM prin programarea roboților cum sunt cei pe care vi-i recomandăm noi în acest articol.

Generația Alfa este reprezentată de copii născuți între 2010 și 2025 și sunt copiii care pot face parte din școala Ad Astra a lui Elon Musk și care cresc cu iphone-ul în mână, motiv pentru care sunt cunoscuți și ca “iGeneration”.  Aceștia sunt copiii care vor coloniza planeta Marte și vor explora galaxii îndepărtate.

Cel mai în vârstă Alfa are acum 9 ani. Pentru ei tehnologia face parte din firescul vieții și văd roboții ca pe niște simpli prieteni. Celor din generația Alfa nu le este frică de inteligența artificială. Unii cercetători sunt de părere că până în 2025 vor număra 2 miliarde la nivel global și vor fi generația cea mai bogat educată și alfabetizată tehnologic din istorie.

Însă, pentru a ajunge acolo educația pentru cei din această generație trebuie să fie cât mai interesantă și mai ales provocatoare. Pentru nevoile lor viitoare metodele tradiționale de învățare nu vor avea prea mare succes. Au asistenți de voce precum Google, Siri si Alexa, care pot răspunde la toate întrebările lor. Părinții și educatorii trebuie să ridice nivelul când vine vorba de a-i distra și educa pe copiii din generația Alfa, mai ales când vine vorba de abilitățile legate de Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică(stem).

Vă vom recomanda câțiva roboți care sunt foarte interesanți și care prin modul în care sunt folosiți contribuie la educația copiilor.

Mochi de la Creativity Box

Mochi se adresează copiilor cu vârste între 3 și 6 ani și a fost gândit cu scopul de a înlocui timpul petrecut în fața ecranului. Mochi este un ursuleț drăguț care este extraordinar pentru copiii mici și curioși în învățarea primilor pași în programare. Cei mici pot învăța culori, numere, litere, cuvinte de bază și în același timp și programarea. Mochi este compatibil cu LEGO.

Într-o lume în care copiii cresc de mici în fața ecranelor, este încurajator să știm că există moduri de educare și fără ecran. Primii ani de viața sunt momentul perfect pentru a explora și dezvolta plasticitatea creierului, deoarece investițiile timpurii în educație se vor vedea de-a lungul vieții.

Fondatorul companiei Creativity Box, Mark Pavlyukovsky, a creat un computer care a schimbat viața a sute de mii de copii permițându-le să își programeze propria tehnologie, dar care se adresa copiilor cu vârste între 7 și 12 ani. Când unul dintre prietenii lui apropiați a mai avut un copil, Mark și-a dat seama că, în ziua de azi, copiii sunt lipiți de ecrane de la o vârstă fragedă și din acest motiv a decis să creeze ceva la fel de stimulant, dar fără ecran, pentru a hrăni creierele și mânuțele curioase ale celor mici.

Potrivit lui Pavlyukovsky: cultura pop îi învață pe copii să fie consumatori, nu creatori. Copiii noștri sunt învățați să consume tehnologie de la o vârstă fragedă: Ipad, Iphone, Youtube, jocuri, filme.. dar nu sunt încurajați să construiască.”

Pentru a concura cu ecranul, Mochi combină efecte audio-vizuale, atingere, imagini, cântece, sunete și mișcare cu conținut educațional bazat pe povești, astfel încât copiii se pot implica direct în învățare sau ghidați de cineva. Mochi este singurul kit de robotică din lume sub forma unui urs de pluș. Prin funcțiile sale multimodale și secvențele bazate pe povești, se adresează atât fetițelor cât și băiețeilor. Biblioteca de povești a Mochi include subiecte precum: litere, numere, forme, culori, planete, animale, cuvinte, biologie și bune maniere. Mochi oferă și surse de educație special concepute pentru educatori și clase.

UnicornBot de la Ubtech Robotics

JIMU ROBOT MYTHICAL SERIES: UNICORNBOT KIT

Acest robot permite copiilor să învețe  să programeze prin senzorul special al UnicronBot folosind cele opt cărți de culoare magice. Cornul magic al UnicornBot poate fi programat cu diferite culori pentru a personaliza acest unicorn adorabil.

Kitul include 440 de piese combinate, un senzor de culoare, două servo-motoare robotizate, un motor cu curent continuu, un corn care luminează, o cutie de control principală și un cablu USB. Nu are totuși povești care se desfășoară într-un tărâm îndepărtat, aici poveștile sunt create exclusiv de imaginația copiilor. Aplicația se adresează copiilor de peste 8 ani și este compatibilă cu dispozitive Apple și Android.

Firebot Dragon by Ubtech Robotics

Firebot a fost proiectat pentru copii cu vârsta de peste 8 ani. La fel de magic ca și unicornul, acest dragon combină lumea mitică cu secvențe de programare prin care este controlată lumina led care îl fac să strălucească în roșu sau albastru, în timp ce maxilarul se închide și se deschide. Are și un senzor tactil programabil, pe piept, care îl face să înainteze în timp ce dă din aripile sale personalizabile impresionante.

Și acest roboțel vine cu o aplicație pentru utilizarea platformei de programare care permite copiilor să creeze secvențe de cod personalizate. Aceste kituri introduc și susțin dezvoltarea abilităților de programare și principii STEM aplicate roboticii, precum și jocul creativ.

Meebot by Ubtech Robotics

JIMU ROBOT | Meebot 2.0

Linia de roboți a celor de la Ubtech este completată de Meebot un prieten construibil, programabil, cu abilități de dans, ochi led și un senzor de culori codabil care îi oferă o personalitate foarte cool. Meebot este ideal pentru copii de peste 8 ani care manifestă curiozitatea pentru domeniile STEM și doresc să își dezvolte abilități în această direcție.

Meebot vine și cu o aplicație prin care copiii pot să construiască și să controleze robotul, iar sistemul de programare permite o mulțime de acțiuni și aventuri noi.

Iată cum programarea poate să devină foarte distractivă!


iTech Academy. Made with love in Romania.

Call Now Button